Reisverslag terug in eigen land 2010

door Claudia en PJ Potgieser

 

home

who are we?

journal

our favorites

photo gallery

our book

guestbook

English

Terug naar overzichtspagina journals

Mei 2010, Nederland
Na een lange vlucht met veel vertragingen en met een grote boog om IJsland vanwege de vulkanische aswolk zijn we aangekomen in Nederland. Vanwege de strenge winter waren we benieuwd of onze stacaravan nog overeind stond, maar dat viel alles mee. Er was slechts ťťn waterleiding geknapt en die kon PJ onmiddellijk vervangen.
Na twee dagen in Nederland reizen we meteen naar de Franse Ardennen voor een gezellig familieweekend.

   

   

   

   

Juni 2010, Nederland
19 juni 2010
Werk vinden in Noord-Brabant blijkt problematisch en het openbaar vervoer vanaf ons recreatiepark ook, dus gaan we op zoek naar een andere stacaravan in Zuid-Holland. Die vinden we vrij snel en wordt dus gekocht. De stacaravan uit Noord-Brabant op Marktplaats gezet en binnen drie dagen is deze verkocht. Nu nog even de 'nieuwe' stacaravan (dertig jaar oud) net zo leuk maken als de oude. Dus breken, schilderen en laminaatvloer leggen. Een lekkage in de badkamer vertraagt de verbouwing een beetje, dus voor nu alleen de foto's van voor de verbouwing, maar ik kan alvast verklappen dat paarsblauw niet onze kleur is.

   
                                                                                     Dit gaan we snel veranderen!

Juli 2010, Nederland

7 juli 2010
Drie jaar geleden hebben wij in Mexico een fantastisch gezin uit Nieuw Zeeland ontmoet. We trokken veel op met Geoff & Ann en hun vijf kinderen die voor een jaar door de USA en Mexico reisden in een busje met caravan. We hadden nooit verwacht dat dit gezin zo snel alweer een sabbatical kon nemen en dat hun trip dit keer naar Europa zou zijn. Hun vervoermiddel is een camper uit Engeland, waar ze met hun zevenen maar net inpassen.

We laten hen kennis maken met Nederlandse tradities en lekkernijen zoals beschuit met muisjes, bitterballen, drop, Monatoetjes, hagelslag, zoutjes, rookworst enz. Maar ook de Indische keuken die toch wel echt bij Nederland hoort, wordt niet overgeslagen. Met kipsatť en pindasaus, nasi, bami, kroepoek en gebakken banaan is het eetfestijn compleet.

8 juli 2010
De volgende dag nemen we hen mee naar het historische centrum van Maassluis en ze poseren voor een molen. We laten we hen happen naar een Hollandse Nieuwe haring in Hoek van Holland en we eten een patatje met kroket aan de Waterweg, terwijl de schepen af en aan varen naar de haven van Rotterdam. Alles gaat erin als koek, behalve de haring.

De jongens houden een weblog bij: http://nieuwys.blogspot.com/

           
Genieten aan de Waterweg                                  Patatje mayo met kroket


Beschuit met aardbeien en chocolade hagelslag


Proeven van bitterballen, wat een succes!

 

 

 

 

 

   
De Kiwi familie in 2007 in Mexico met hun caravan                       De Kiwi familie in 2010 in Nederland en hun camper       

11 juli 2010
Het Nederlandse team haalt de finale van de Wereld Kampioenschap Voetbal 2010! Gekleed in oranje kijken we op zondagavond naar de wedstrijd. De teleurstelling is groot als Nederland met 1-0 verliest van Spanje.

    

 

12 juli 2010
Het leuke van een nieuw huis (lees stacaravan) met een aangelegde tuin vind ik de verrassingen. Welke kleur gaat die hortensia bloeien? En wat gaat die vreemde plant doen? De grootste verrassing was dat een enorme boom met fluweelachtige bladeren ineens hele grote exotische bloemen kreeg! Het blijkt een magnolia (ook wel tulpenboom genoemd) te zijn die voor de tweede keer dit seizoen bloeit.

   

13 juli 2010
Onze vrienden uit Nieuw Zeeland trekken nog steeds door Nederland en we vinden het leuk om nog wat tijd met hen door te brengen. We ontmoeten elkaar in Drenthe en brengen een paar heerlijke dagen samen door. En als het tijdens de barbecue gaat regen, verhuizen gewoon even naar de garage.
Tien dagen later komen ze op PJ's verjaardag en nemen we hen de volgende dag mee naar het centrum van Rotterdam. Hier bezoeken we de kubuswoningen of boomwoningen van architect Piet Blom.

   
                     Groepsfoto              De jongste van 8 (Johanna) geeft PJ een pedicure behandeling       Vla is een favoriet toetje

   

   
De kubuswoningen van Piet Blom
 

24 juli 2010
Het verbouwen van onze stacaravan neemt meer tijd in beslag dan verwacht, maar dan wordt ie natuurlijk wel precies naar ons zin!

   

30 juli 2010
Het laatste weekend met de Kiwi's, voordat zij naar het zuiden trekken. We gaan naar het varend bloemencorso in het Westland. Langs het kanaal vinden we een plekje en zien zo'n 50 platte schuiten aan ons voorbij gaan. In het verleden werden ze gebruikt voor het vervoer van tuinbouwproducten naar de veiling. Ze zijn nu prachtig versierd met bloemen, groenten en fruit. Het thema dit jaar is 'Vreemde Vogels'.

   

   

's Avonds rijden we naar Rotterdam voor 'The Battle of Drums', vier brassbands die er lekker op los trommelen voor de gouden drum. Dit evenement is het opwarmertje voor het zomercarnaval dat de volgende dag begint. De vier finalisten vertrekken vanaf vier verschillende routes richting de Coolsingel om daar het muzikale gevecht on stage aan te gaan met elkaar. Wij arriveren net op de Coolsingel als een van de brassbands aankomt en vlak voor ons begint te trommelen. Staan wij even eerste rij! Daarna beklimmen de bands omstebeurt het podium en het gevecht begint. Om een uur of half 11 houden we het voor gezien en lezen in de krant dat de Earthquake Brass de battle gewonnen heeft.

   
                                                                                                                       
De Erasmusbrug (de Zwaan) bij nacht
31 juli 2010
Zomercarnaval Rotterdam
begon 26 jaar geleden als een kleinschalig feestje in het centrum van Rotterdam, georganiseerd door de Antilliaanse en Kaapverdiaanse gemeenschap naar het voorbeeld van het carnaval in hun 'thuisland'. Maar nu doen allerlei nationaliteiten mee en komen er zo'n 900.000 bezoekers naar het zomercarnaval. Met de metro vertrekken we met dertien man (zes volwassenen en zeven kinderen) naar het centrum van Rotterdam en kijken twee uur lang naar de kleurrijke swingende straatparade.

  

   
Laila Blancheville is Queen zomercarnaval 2010

   

   
Een travestiet poseert voor mij                         Een dansgroep uit Bolivia                                   Zilveren wimpers!

   
                                        Lekker openbaar plassen                                                    Na de parade...

September 2010, Nederland
De maand september staat in het teken van de verbouwing van onze stacaravan. De kleur blauw verdwijnt langzaam en het wordt groener en groener in onze caravan.

VOOR:                                                           NA:
   
                          VOOR:                                                           NA:
 
                          VOOR:                                                           NA:
 

   
Claudia leeft zich helemaal uit op een buffetkast. Zo komen die Mexicaanse tegeltjes eens van pas.
De tuin wordt pas echt gezellig als PJ een overdekt terras bouwt.
   

Augustus 2010, Nederland
27 augustus 2010
We zijn bij onze Belgische vrienden Patriek en Greetje langs geweest in Oostende. Deze reizigers hadden hun wereldreis onderbroken voor de geboorte van hun eerste kleinkind. We hebben Triek en Greetje in 2006 in ArgentiniŽ ontmoet en hebben toen een stuk samen gereisd. Onze Belgische vrienden hebben een prachtig voertuig met een zeer moderne inrichting laten bouwen en reizen nu de wereld over. Hun camper staat op dit moment in MaleisiŽ. Zie hun website: www.wijzijnweg.com

     

31 augustus 2010
Ik zou niet moeten klagen na de overstromingen die Pakistan teisterde, maar de maand augustus was in Nederland een erg natte maand. Er viel gemiddeld drie keer zoveel millimeter regen (170 mm) dan normaal! Op 30 augustus werden er zelfs windstoten van 100 kilometer per uur gemeten.
Dat hebben we gemerkt, maar onze stacaravan en overdekt terras zijn niet omgewaaid.
 
 

Oktober 2010, Nederland
De herfst dient zich aan met dikke kruisspinnen en paddenstoelen in de tuin.
   

Tij
d om naar de USA en Mexico te vertrekken.

December 2010, Nederland
Op 17 december krijgen we het trieste bericht dat de vriendin van PJ's vader is overleden. We verruilen het exotische Mexico voor een winters Nederland.

   
In het vliegtuig van Puerto Vallarta naar Detroit zitten we maar 27 reisgenoten dus we hebben lekker de ruimte. In Detroit krijgen we te horen dat alleen de passagiers die Amsterdam als eindbestemming hebben mee mogen! Hebben wij even mazzel, want 90% van de passagiers blijft achter! Zonder vertraging komen we in een besneeuwd landschap aan en struikelen op Schiphol over de gestrande reizigers en gangen vol met koffers.

Een witte Kerst in Nederland!! Dat is in de laatste 110 jaar maar zeven keer eerder voorgekomen!

   
onze stacaravan in de sneeuw

Wat een rare gewaarwording als er op de deur geklopt wordt en er een witte zwaan op de stoep staat!

     

Op 30 december vliegen we terug naar Mexico.

April 2011, Nederland
29 maart - 24 april 2011
Ons huis is al sinds 15 december 2010 niet meer verhuurd en dat is toch ons basis inkomen. Hier moet echt iets aan gedaan worden. We zijn niet tevreden met onze makelaar JS Vastgoed, die vond dat het huis prima was achtergelaten door de laatste bewoners. We hebben onze woning zelf gezien toen we eind december voor twee weken in Nederland waren en wij vonden het niet 'prima' dat er volle vuilniszakken in de achtertuin stonden, leeg fust in de schuur, de vaat nog stond te drogen op het aanrecht, etensresten stonden te schimmelen in de kasten, vuil beddengoed op de grond in de slaapkamers lag en het huis niet schoon was. We besluiten eerder dan gepland terug naar Nederland te komen en ons huis zelf onder handen te nemen. Na de grote schoonmaak, schilderwerk, behangen en het vervangen van een waterbed voor twee losse bedden is ons huis weer geschikt voor verhuur en nemen we contact op met een ander makelaarskantoor. Binnen twee dagen belt de makelaar dat hij huurders heeft, voorlopig tot eind december 2011!
We kunnen nu met een gerust hart weer op reis gaan. Wel zijn we van plan om de maand juli tot half augustus weer terug naar Nederland te komen, om nog even van onze stacaravan te genieten.

Juni en Juli 2011, Nederland
19 juni 2011
 
Mijn zwager Harry is vandaag overleden aan leukemie. Hij is 60 jaar geworden en was al 28 jaar de partner van mijn broer Gertjan. Ik ben op 16 juni naar Nederland gevlogen en PJ volgt mij na een week, zodat hij op de crematie kan zijn.
We blijven voor zes weken in Nederland en wonen in onze stacaravan. De Hollandse zomer is weer typisch Nederlands: heel veel regen.
We hebben een goede tijd met onze vrienden en familie. PJ doet erg z'n best om te stoppen met roken.

We hadden onze camper in Calgary, Canada willen opslaan en op 2 juli naar huis willen vliegen, maar door het overlijden van mijn zwager is de camper weer in Salt Lake City achtergebleven en blijven ons probleem houden met ons Amerikaans visum: als je Amerika invliegt moet je binnen 90 dagen het land ook weer uit vliegen naar je thuisland. Vlieg je vanuit Nederland naar Canada mag je zes maanden blijven en als je dan over een landsgrens de USA binnenkomt, maar je er na 90 dagen gewoon uitrijden (bijvoorbeeld naar Mexico).

We hebben een nieuw vliegticket gekocht en vliegen 1 augustus naar Salt Lake City. We gaan voor twee maanden Alaska onveilig maken!
Helaas blazen we in Alaska de motor op en na een dure reparatie rijdt de auto nog steeds niet lekker. We zetten de camper in Calgary in de opslag en vliegen naar Nederland.

 

 

 

Oktober 2011 t/m maart 2012, Nederland
Met een onbetrouwbare camper in Calgary staan we nu niet echt te springen om weer terug te gaan. PJ wil graag zijn spaargeld steken in een investering; een huis dat we opknappen en klaar maken voor de verhuur. Vrij snel vinden we een geschikte woning in Spijkenisse en maken de koop rond. Begin december beginnen we aan de verbouwing en aanschaffen van het interieur. PJ bouwt een tweede badkamer op zolder en twee slaapkamers. Drie maanden later is alles klaar en de woning staat nog geen week op de verhuurmarkt of de makelaar verhuurd het aan een bedrijf in steigerbouw en isolatie.

   
                                                               woonkamer                                      woonkamer na aankleding

   
                Zolder                                              Muren zetten op zolder                                Tuimelramen plaatsen

   
             Claudia aan het behangen                             Nog meer muren              't Is hier wel krap zeg! (verwarming aanleggen)

   
Resultaat: tweede badkamer               slaapkamer                         en nog een slaapkamer

April 2012, Nederland
Ons huis in Maassluis kan ook wel een opknapbeurt gebruiken en we verhuizen weer. PJ wil een tweede badkamer op zolder bouwen en twee aparte slaapkamers. Hij zit midden in de verbouwing als een makelaar belt dat hij met een klant wil komen kijken. De makelaar en het verhuurbedrijf zijn een beetje overweldigd door de troep op zolder, maar het schrikt de huurder blijkbaar niet af, want hij wil het huren! We hebben nog vier weken om de verbouwing te voltooien.
Zes weken werken we aan de verbouwing van ons huis in Maassluis. De kale zolder krijgt twee slaapkamers, een badkamer en een ruime overloop met de wasmachine. We zijn precies op tijd klaar voordat de huurders erin trekken.
  

   
De zolder voor de verbouwing               Het plaatsen van een tuimelraam

   
Hier komt de tweede badkamer                               PJ plaatst de muren                       Claudia helpt ook een handje...

       
Resultaat: badkamer en slaapkamer 1             De badkamer       Tweede slaapkamer met tuimelraam     Ruimte met wasmachine

En wij verhuizen naar onze stacaravan:

 

Bij gebrek aan wildlife fotografeer ik de dieren die rond het stacaravanparkje leven.

   

Een vrouwtjeseend voelt zich thuis in ons ingegraven ligbad in de tuin die nu als vijver dient. Ze laat zelfs haar mannetje poedelen.

   

Eindelijk hebben we besloten iets te gaan doen met de camper die we in oktober op een veldje hebben achtergelaten in Calgary, alweer 7 maanden geleden. Ondertussen heeft het daar 25 graden gevroren, gesneeuwd en gedooid. Begin mei zullen we naar Calgary vliegen. Het feit blijft dat na de enorm dure reparatie in Alaska de motor nog steeds niet naar behoren functioneert en de opmerking van de monteur in Kamloops die zei: "Zorg dat je zo snel mogelijk van deze auto afkomt", heeft ons niet vrolijk gestemd.

====================================================================

Mei en juni 2012, Canada en USA

We vliegen naar Canada en pikken de camper op.

Lees hierover via deze link; travel journal USA 2012 NED.htm

====================================================================

Juli en augustus 2012, Nederland
Solliciteren, solliciteren en afwijzingen...dat is zo ongeveer wat mij de hele zomer overkomt. Ik ga dus maar de stacaravan een make over geven.

 
                 poort in 2010                                          poort in 2012


                                  tuin in 2010
                                                     tuin in 2012

3, 4 en 5 augustus 2012: Varend Bloemencorso in Westland
Het thema is dit jaar 'Meesterlijk Mooi".

   

   

   

   

   

   

Mooie zonsondergang bij de camping.


 

Terug naar overzichtspagina journals