Dutch Duo Wildlife Photography

by Claudia and PJ Potgieser

 

home

journals

where are we

our favorites

photo gallery

our book

guestbook

Sand dunes in Namibia Africa with our old Mercedes van         

Wie zijn wij?                                                                                              English

Een Nederlands fotografenechtpaar. We wonen in een camper en reizen door Noord- en Zuid Amerika om wildlife te fotograferen. We zijn in 1997 begonnen in een oude Mercedesbus, waarmee we door Europa naar het Midden Oosten en zuidoost Afrika zijn gereisd. Daarna hebben we de bus verscheept naar de USA. In Alaska gaf de 26 jaar oude bus het op en hebben we hem vervangen door een pick-up truck met opzetunit.

Alhoewel we alles fotograferen wat beweegt, zijn we vooral gefascineerd door grizzlyberen. Alle dieren die wij fotograferen leven in het wild. Dit vergt vooral veel geduld.
Zo zaten we in Yellowstone National Park (USA) in een zomerse sneeuwstorm uren te wachten bij het karkas van een hertje, neergehaald door een grizzlybeer. Van de beer was geen spoor meer te bekennen, maar er kwamen wel een paar coyotes langs. Hiervan konden we prachtige foto's schieten. Na zes uur wachten kwam eindelijk de beer terug, maar toen was er nog maar weinig over van zijn prooi.

Het schiereiland Valdez (ArgentiniŽ) is de enige plek ter wereld waar in het voorjaar een unieke jachtmethode van de orka te zien is. De orka's grijpen zeeleeuwenpuppy's in de branding met zoveel voorstuwende kracht, dat ze soms gedeeltelijk het strand opschuiven.
Wij zaten 26 dagen (!) in de duinen naar de zeeleeuwenkolonie te staren, voordat we eindelijk de eerste 'beaching' vast konden leggen.

Sinds 2003 schieten wij digitaal en zijn hier super enthousiast over!


We hopen dat deze website ons enthousiasme voor het fotograferen van wildlife uitstraalt.
Claudia en Pieter-Jan Potgieser
          

Mount McKinley in Alaska    Chile Atacama desert     

Artic Circle in Canada on the Dempster Highway          Stuck on the salt flats for two days in Bolivia  

    Ushuaia most southern point of South America    Sunset in Mexico   

       Lake Yellowstone still frozen in June